skip to Main Content

VoIP – bellen met je tablet – pc – mobiel of vast toestel !

Toen Alexander Graham Bell op het einde van de negentiende eeuw de telefoon uitvond, kon hij niet vermoeden dat op een dag zijn revolutionaire idee dankzij het internet nog veel beter zou functioneren. Deze technologie bestaat nu en haar naam is VoIP. Maar waar staat dit voor, wat zijn de voordelen en wat is het belang voor jou in je dagelijkse leven ? Wil je het antwoord op al deze vragen, lees dan zeker verder.

Geen klassieke telefoonlijn meer met VoIP

Voice over Internet Protocol is de technologie waarmee je heel goedkoop kan bellen via het internet. Een klassieke telefoonlijn is dus niet langer nodig voor gratis onderling bellen. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding. Met het ontstaan van de VoIP-technologie kwamen er ook centrales, toestellen en gateways op de markt. Dit assortiment wordt met de dag ruimer en laat toe om VoIP goedkoop aan te bieden.

Onbeperkt bellen met VoIP

Waarom zou jij het gebruiken ? Eerst en vooral omdat je er heel wat mee bespaart. Vooral als je veel naar het buitenland belt, is het al snel heel voordelig om dat via internetbellen te doen. Vele providers bieden heel gunstige tarieven aan en soms zelfs een aantal gratis belminuten per week. Een bijkomend voordeel is dat je je VoIP-nummer eveneens in het buitenland kan gebruiken. En ook je familieleden kunnen je op dit nummer bereiken en dat tegen het lokale binnenlandse tarief. Je kan niet bij alle operatoren zo’n telefoonnummer huren maar het loont uiteraard wel de moeite om je hierover eerst goed te informeren. Ook belangrijk om weten is dat je met VoIP veel betere geluidskwaliteit hebt tijdens het onbeperkt bellen. Voor intercontinentale gesprekken zelfs beter dan met een klassieke telefoonlijn.

Ook voor bedrijven VoIP

Niet alleen particulieren doen hun voordeel. Ook voor bedrijven wordt het mogelijk om hun telefonie op een zeer makkelijke manier om te schakelen. Eén van de grootste voordelen is dan ook de mobiel vast integratie waarbij werknemers zowel mobiel als vast op hetzelfde nummer bereikbaar zijn. Maar behalve mobiel vast integratie kunnen ook zakelijke telefoongesprekken tussen verschillende vestigingen binnen eenzelfde onderneming via deze technologie tot stand komen zonder dat er nog een analoge telefoonlijn aan te pas komt.

Zelf zin gekregen in gratis onderling bellen ? Pas je telefonie dan zeker aan deze nieuwe evolutie aan en spring mee op de kar. Wedden dat je na een tijdje de vele voordelen ervan niet meer kunt missen en je je zelfs niet meer kan voorstellen hoe het was voor je kon bellen via internet ?

Integratie met CRM systemen

3cx-crm
3cx, onze telefooncentrale waar wij partner van zijn, integreet met diverse CRM systemen waaronder: Microsoft Office365, Google Apps, Salesforce en Exact Software

IP Telefonie – vroeger en nu?

Bij IP-telefonie, Voice over IP of VoIP wordt het internet gebruikt om spraak te transporteren. Hierdoor wordt telefonie mogelijk op uw eigen internet/netwerk en ontstaat de mogelijkheid om de voorheen traditioneel gescheiden werelden van spraak en data samen te voegen. Hierdoor is nog slechts een infrastructuur nodig en waardoor uw huidige telefoonkosten drastisch verminderen. Het werken met op VoIP gebaseerde telefoons is binnen bedrijven inmiddels gemeengoed geworden. De term “VoIP” wordt vaak verkeerd gebruikt om naar de eigenlijke overdracht van geluid te wijzen in plaats van naar het protocol ervan. NL-XS kan voor u een duidelijk beeld te geven wat voor besparing voip u kan opleveren.

ISDN stopt – Ga naar VoIP van NL-XS!

Wist jij al dat vaste telefonie via ISDN gaat stoppen? Per 1 september 2019 komt er in Nederland definitief een einde aan deze techniek. Geen reden voor paniek, maar wel reden om actie te ondernemen. Wij laten je zien wat het beste alternatief is voor ISDN, namelijk bellen via internet oftewel VOIP van NL-XS.

Telefonie zoals we het kennen

Het is alweer ruim 30 jaar geleden dat we in Nederland dolblij waren met de komst van ISDN. Het was de opvolger van analoge telefonie. Hierdoor werd het mogelijk om tegelijkertijd meerdere telefoongesprekken te voeren. Inmiddels is de techniek verouderd en heeft KPN, de eigenaar van het ISDN-netwerk, aangekondigd in heel Nederland met ISDN te stoppen. Gelukkig is er tegenwoordig een uitstekend alternatief, namelijk VoIP van NL-XS

Met de tijd mee

Het snelle internet vandaag de dag heeft ervoor gezorgd dat onze communicatie steeds digitaler en voordeliger wordt. De beperkte mogelijkheden van de ISDN-lijn passen dan ook niet langer bij onze moderne manier van communiceren. We zien de laatste jaren het aantal ISDN-gebruikers dan ook teruglopen. Dat is waarom er op 1 september 2019 definitief een einde komt aan deze techniek. Als je nog gebruikmaakt van ISDN voor zakelijke telefonie, dan is het nu tijd om te kijken naar de alternatieven.

Klaar voor de toekomst

Stap je over naar Hosted Telefonie ofwel VoIP, dan blijf je net als met ISDN profiteren van het gemak van een vast toestel. Het grootste verschil is dat de vaste telefonie straks via internet verloopt en de telefooncentrale zich in de cloud bevindt. Zo hoef je niet meer na te denken over het onderhoud, het beheer en de beveiliging van je telefooncentrale. Deze staat immers niet meer bij je op locatie. Daarnaast profiteer je met Hosted Telefonie van VoIP en Mobiel van veel meer mogelijkheden en ben je als ondernemer een stuk voordeliger uit.

Voordelen

Groeit de onderneming? Of heb je juist behoefte aan minder aansluitingen? Met Hosted Telefonie van VoIP en Mobiel pas je heel gemakkelijk het aantal gebruikers aan. Zo betaal je dus nooit teveel. Ook wordt een telefoontje doorverbinden of een belgroep starten nog eenvoudiger. Je regelt alles via een overzichtelijke app op je pc, laptop, tablet of smartphone. Als ondernemer zit je voortaan zelf aan de knoppen.

Onderneem nu actie

Hoewel 2019 nog ver weg lijkt, is het noodzakelijk om nu al te kijken naar de alternatieven voor ISDN. Geen enkele onderneming wil het risico lopen straks zonder vaste telefonie te zitten. Overstappen van ISDN naar VoIP van NL-XS is gemakkelijk, maar het kost wel even tijd.

 

Back To Top