Hamburger NLXS

Slimme gebruikers of slimme phishing? Beveilig je netwerk!

Wat is phishing?

Phishing is de term die gebruikt wordt om een van de vele vormen van internet fraude te benamen. De meest bekende versie is wellicht valse mails: een rijke prins of weduwe wilt graag zijn of haar fortuin delen, en u bent een van de gelukkigen. Er is slechts een kleine transactieprijs noodzakelijk om dit tot realiteit de brengen. Dit is uiteraard bedrog, een geniepige methode om te trachtten u van uw geld te ontnemen. De gemiddelde internetgebruiker heeft ondertussen zijn lesje geleerd en zijn zo minder geneigd om zich door deze truc te laten misleiden.

Het gevaar is echter niet geweken. De fraudeurs worden steeds listiger en verzinnen nieuwe technieken om zelfs de meest ervaren surfers in de val te lokken. Zo zijn er pop-ups die u vragen in te logen op uw favoriete website, een mail van de bank om uw profiel te verifiëren een kopie van een verkoopsite die net echt lijkt, etc… Zodoende is het moeilijk om op alles voorbereid te zijn.

Spyware

Spyware wordt vaak gekoppeld met phishing, en dat met goede reden. De manier van doen verschilt, maar het doel is vaak hetzelfde: om informatie van het slachtoffer te bemachtigen. Spyware wordt vaak ongevraagd geïnstalleerd samen met de gewenste software die de gebruiker wilde downloaden. Zodra het zich op de computer genesteld heeft, zal het beginnen rond te snuffelen tussen uw bestanden en trachten nuttige stukjes te vinden, om deze dan door te sturen naar de originele zender. Er wordt beweert dat het enkel gaat om onschuldige informatie voor marktonderzoek, maar is dat wel zo? Spyware en malware zijn vaak synoniemen met elkaar.

Het klopt dat deze software niet meteen schade aanbrengt aan uw computer zoals een virus zou doen, maar het eindresultaat kan zich net zo erg ontwikkelen. Voor u het weet krijgt u plotseling ongewenste advertenties aangeboden, of bevindt er zich een nieuwe toolbar in uw browser.

Outdated

Phishing en spyware is zeker gevaarlijk voor uzelf en uw computer, maar ook simpelweg outdated software kan een dreiging vormen. Indien u plant databases of websites te beheren op een oude server, bestaat er altijd het risico dat de beveiligen aan de wensen overlaat. In dat geval is het makkelijker voor hackers om ongewenst binnen te dringen en informatie te stelen of wijzigen.

Proactief

Met proactief systeembeheer van NLXS werk je altijd veilig.

Benieuwd wat NLXS voor jou kan betekenen?